Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

RÉGI CEMENTGYÁRBÓL ÉPÍTÉSZSTÚDIÓ

Vissza
RÉGI CEMENTGYÁRBÓL ÉPÍTÉSZSTÚDIÓ

Értelmezd újra a home office fogalmát: végy egy ócska ingatlant, legyen mondjuk egy gyár. Alakítsd át és újítsd fel, költözz be és tedd meg a munkahelyed székhelyévé. Ugye, milyen jól hangzik?

Ricardo Bofill sztárépítész 1973-ban vásárolta meg álmai otthonát, mely a munkahelye is egyben. Egy Barcelona melletti kis település egykori cementgyárát szúrta ki magának és alakította át kedve szerint. A La fábrica nevű projekt során az épületegyüttes teljesen megújult, az elhagyatott gyár ma már parkosított kastélyként tündököl. A gyárépületeket eredeti formájában meghagyta, egyedül a veszélyes és felesleges épületrészektől szabadult meg, de sok autentikus gyári elemet megtartott. A tárgyalóasztalok felett például a mai napig az eredeti cementkiöntők lógnak. A téglafalak és a beton tartószerkezetek is maradtak, a lakás és az iroda arculatát ezekhez mérten alakította ki.

A terület összesen 3100 négyzetméter, melyből 500 négyzetmétert tesz ki a lakótér, ahol vendégszobák is találhatóak. A nagy belmagasságnak köszönhetően több belső szintet is kialakított, hogy a lehető legjobban kihasználja a tereket. Az épületen belül található Bofill építészstúdiója is, amihez egy galéria, modellraktár, irattár és könyvtár is tartozik. Olyan otthont és munkahelyet szeretett volna létrehozni, mely megvédi őt a külvilág zajától, ahol biztonságban és nyugalomban érzi magát. Éppen ezért az épületek mindegyikében találhatóak olyan helyek, ahol relaxálhat egy jót az ember – ez lehet a zongora mellett vagy a kertben is. Apropó kert, az építész célja az volt, hogy mindenhová növényeket ültet, hogy az egykori gyár poros emlékét teljesen eltörölje. Így az ültetett fák és kúszónövények mellett tetőoázisokban és vertikális kertekben is gyönyörködhet az ember.

Forrás: blog.iroda.hu

Vissza