Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Milliárdos iparterület-korszerűsítés kezdődik Kaposváron

Vissza
Milliárdos iparterület-korszerűsítés kezdődik Kaposváron

Kaposváron több mint 1,2 milliárd forintot költenek iparterületek korszerűsítésére másfél éven belül, a fejlesztés első, 348 millió forintos kivitelezői szerződését szerdán írták alá a városban.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester az eseményen elmondta: a projekt a Raktár utca, az Izzó utca, a Kanizsa utca környékét és a volt SÁÉV-telepet érinti, e négy helyszínen összesen több mint 200 vállalkozás működik.

A város fejlesztését 2020-ig meghatározó Németh István Program 171 milliárd forintos keretéből finanszírozott beruházás utak, járdák, a közvilágítás megújítását, buszmegállók kialakítását és egyebek mellett csapadékvíz-elvezetés biztosítását foglalja magában – tette hozzá.

Az eseményen elhangzott, hogy az elsőként a Raktár utca környékén kezdődő fejlesztés kedvező hatással lesz a cégek versenyképességére, mert javul a megközelíthetőségük, kulturált környezetben fogadhatják partnereiket, vásárlóikat, s dolgozóik kényelmesebben, könnyebben juthatnak el a munkahelyükre.

Szita Károly kiemelte: Kaposvár gazdasága erősödik, a város iparűzésiadó-bevétele folyamatosan nő, a munkanélküliség 20 éve nem volt olyan alacsony, mint jelenleg, s a cél az, hogy a somogyi megyeszékhelyen az évtized végére mindenki dolgozhasson, aki akar.
A politikus szólt arról is, hogy a gazdaságélénkítés jegyében új ipari park nyílik a városban.

A már megtelt keleti ipari parkkal szemben 60 hektárnyi területet kisajátítanak és közművesítenek, ennek 575 millió forintos költségével a kormány kiegészíti azt a keretet amelyet a Modern városok programban Kaposvárra szán – mondta el.

Forrás: www.raktarterkep.hu

 

Vissza