Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Az Árpád hídi óriás irodakomplexum fejlesztője építi a legmagasabb épületet az EU-ban

Vissza
Az Árpád hídi óriás irodakomplexum fejlesztője építi a legmagasabb épületet az EU-ban

Hatalmas épület felhúzásába fogott, a nálunk az Árpád-hídhoz megálmodott Agora Budapest fejlesztője, a HB Reavis. Varsóban 2020-ra fejezi be a Varso Place nevet viselő vegyes funkciójú épületet, amely az Európai Unió legmagasabb háza lesz.

A Varso Place egy vegyes funkciójú fejlesztés, amely várhatón 2020-ra készül el, és Varsó új, meghatározó nemzetközi üzleti központja lesz. Az épületegyüttesben helyet kap egy 53 emeletes irodatorony, amit a neves brit építésziroda, a Foster+Partners tervezett, akik egyébként a Mol új budapesti székházának tervezői is. A 230 méteres épület (legnagyobb pontja 310 m) a legmagasabb épület lesz Lengyelországban, és az Európai Unióban, de Európában is csak kevés versenytársa akad, mindössze Oroszországban akadnak ennél nagyobb házak. 

A 144 500 négyzetméteres többfunkciós projekt elsőként szerezte meg a WELL Core & Shell előtanúsítványát Közép-Európában. A WELL egy új épületminősítési rendszernek, a LEED és az BREEAM mellett. Jellemzője, hogy az építők nem csak az épület környezetre gyakorolt hatására helyeznek hangsúlyt, hanem az abban dolgozók életminőségét, munkakörülményeit is szem előtt tartják. A dolgozók jólétének (Well-being) pedig a jövőben egyre nagyobb szerep juthat miután egyre nagyobb gondot okoz majd a munkaerő megtartása.

Forrás: ingatlanhirek.hu

Vissza