Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Teljes fordulatszámon az új pátyi logisztikai központ

Vissza
Teljes fordulatszámon az új pátyi logisztikai központ

Hivatalosan is megkezdte működését a pátyi ipari park első létesítménye. Az Inpark beruházásaként felépült 23 ezer négyzetméteres logisztikai központ a Kühne + Nagel Kft. megbízásából valósult meg, amely regionális autóalkatrész-elosztó bázist működtet a komplexumban. A mintegy 5 milliárd forintos fejlesztés nyomán 160 új munkahely jött létre.

A sikeres próbaüzemet követően ma délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében ünnepélyes keretek között megnyitották Magyarország legújabb nemzetközi logisztikai bázisát a Pest megyei Pátyon. A zöldmezős beruházást a piacon Inpark néven működő, állami tulajdonú NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. leánycége valósította meg. A kivitelezés tavaly novemberben kezdődött, és idén augusztusban fejeződött be.

Az épület egyedi homlokzata nagy kiterjedésű üvegfelületeivel kiemeli a komplexumot az átlagos csarnokok közül. A raktár két egységében eltérő tárolási megoldásokat alkalmaznak: az egyikben normál, míg a másikban keskeny folyosós raktározás zajlik. Ez utóbbi tükörsima felület, úgynevezett szuper pontos padló kialakítását tette szükségessé. A pátyi ipari park 42 hektáros területén összesen 188 ezer négyzetméternyi csarnok fejlesztésére van lehetőség, így rövidesen újabb bérlők települhetnek be.

A komplexum bérlője hazánk vezető logisztikai vállalata, a Kühne + Nagel Kft., amely hagyományos logisztikai szolgáltatások – raktározás, áruátvétel és komissiózás – mellett olyan értéknövelt megoldásokat is nyújt, mint például a címkézés és az ügyfélre szabott termék összekészítés.

Az egyedi igények szerint épült pátyi raktárbázis 160 embernek ad munkát, a forgalomnövekedés, illetve a bővülő kereskedelmi tevékenység nyomán pedig további egyharmaddal bővülhet a dolgozók létszáma.

“Bizonyítva látom, hogy a magyar gazdaság szereplői képesek kemény piaci versenyben sikereket elérni szaktudással, innovációval és a földrajzi elhelyezkedéssel. A logisztikai szektor fejlődéséből pedig mindenki profitál, mert ez nemzeti szintű versenyelőnyt jelent” – mondta Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Inpark pátyi projektje hazánk – egyben egész Közép-Európa – legnagyobb iparipark-fejlesztési programjának a része, amelynek keretében a következő években több százmilliárd forintot fordítanak modern gyártó- és logisztikai létesítmények megvalósítására országszerte.

Forrás: www.ingatlanhirek.hu

Vissza