Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

GŐZERŐVEL ÉPÜL A BUDAPEST ONE KELENFÖLDÖN

Vissza
GŐZERŐVEL ÉPÜL A BUDAPEST ONE KELENFÖLDÖN

Eddigi legnagyobb irodafejlesztési projektjét valósítja meg a Futureal-csoport Őrmezőn, Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában. 

A 4-es metró, a Kelenföldi pályaudvar, valamint az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál épül a Futureal-csoport ikonikus formavilágú irodaprojektje. Az összesen 65 400 négyzetméteres Budapest ONE Business Park irodaépület első üteme közel 25 ezer négyzetméter bérirodát, illetve 2 600 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató egységet tartalmaz majd, amelyet 2019 második félévében adnak át.

A Magyarország legnagyobb multimodális közlekedési csomópontjában nemcsak a belvároshoz esik közel, de a dél-budai agglomerációból, valamint a közeli nagyvárosokból (Érdről, Székesfehérvárról vagy Tatabányáról) 40 percen belül megközelíthető mintegy 250 ezer ember számára. Becslések szerint naponta közel 165 ezren veszik igénybe a 4-es metró kelenföldi végállomását, a vasútállomást és a buszpályaudvart.

„Az egyedi formavilág mellett, egyre fontosabb tényező az irodaházak elhelyezkedése a bérlők számára, ami leginkább a metróhoz közeli lokációkat értékeli fel, ezen belül is azokat, amelyek munkavállaló-központú szolgáltatási környezetet is kínálnak a dolgozóknak. A munkaerőhiány következtében, a kollégák számára vonzó adottságú irodák mára a cégek direkt toborzási eszközévé váltak. A változó piaci igényekre válaszol jövőbe mutató megoldásaival a Budapest ONE, ami a belvárosból közvetlen járatokkal akár 10 perc alatt megközelíthető.” – mondta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

A Budapest ONE tervezésénél külön figyelmet kapott, hogy látványos kialakítása ellenére se nyomja el vizuálisan a több tízezer embernek otthont adó lakóövezetet. Ennek megfelelően az irodaház magassága nem tér el a környezetében található épületektől. A Budapest ONE szalagépületét, szimulációk segítségével úgy tervezték, hogy a napsütés iránya, a napenergia-potenciál és a légáramlás szempontjából legideálisabb forma jöjjön létre.

Az irodapark belsejében fél hektárnyi nyitott közteret hoznak létre, amit szökőkutak és egyedi kialakítású zöldterület tesz majd közkedvelt találkozóhellyé. A Paulinyi-Reith&Partners Építészeti Stúdió által megálmodott irodapark bejáratai a környező közlekedési tengelyekhez igazodnak. Az épület kapcsolódik a kelenföldi pályaudvar túloldalához, az Etele tér fejlesztéseihez és az eszközváltó csomóponthoz. A másik bejárat a lakóövezet felé mutat, az északnyugati bejárat pedig a Sasadi úti aluljáró felé.

Az irodaház Magyarországon az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. A Budapest ONE-t energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik majd fel, a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, de meditációs szoba és tágas, zöld tetőkert, tusolóval felszerelt biciklitároló, vízmentes nanotechnológiás autómosó, az épület tetején panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll majd, emellett lehetőség lesz az elektromos autók töltésére, valamint szelektív hulladékgyűjtésre is.

A Budapest ONE földszintjén éttermek, kávézók, bankjegyautomata, posta, élelmiszerbolt, fodrász és tisztító is helyet kap, emellett az irodaháztól néhány perc távolságra épülő Etele Plaza szórakoztató- és bevásárlóközpont biztosít majd még több szolgáltatási lehetőséget.  Magyarország harmadik legnagyobb bevásárlóközpontja a plázadizájn legújabb generációját hozza el Budapestre. A háromszintes épületben 200 üzlet kap helyet a legnépszerűbb divatmárkák korábban nem látott nagyságú egységeivel.

Forrás: blog.iroda.hu

Vissza