Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Új raktárt építettek Zalaegerszegen

Vissza
Új raktárt építettek Zalaegerszegen

Alig néhány nappal a pátyi ipari park új raktárbázisának átadása után befejeződött a NIPÜF Zrt. harmadik logisztikai létesítményének kivitelezése. Az állami tulajdonú ipariingatlan-fejlesztő vállalat ezúttal az Országos Dohányboltellátó Kft. számára épített 2300 négyzetméteres elosztóközpontot Zalaegerszegen. A kevesebb mint hat hónap alatt megvalósult zöldmezős beruházás értéke meghaladja az 500 millió forintot.

Újabb ipari ingatlan készült el Magyarországon. legnagyobb árbevételű hazai cégek között szereplő Országos Dohányboltellátó Kft. országszerte tíz logisztikai központból látja el dohánytermékekkel a kiskereskedelmi egységeket. A Zalaegerszegen korábban használt épületüket az utóbbi években több ütemben korszerűsítették ugyan, alapvető strukturális változtatások végrehajtására azonban nem volt mód, ezért új, egyedi igények szerint épített központ bérlése mellett döntöttek.

A NIPÜF Zrt. tavaly decemberben kezdte meg az ingatlan fejlesztését, a kivitelezéssel a SZABAU Invest Kft.-t bízta meg. A kétezer négyzetméteres, tíz méter szabad belmagasságú csarnokhoz egy 300 négyzetméteres fejépület csatlakozik, ebben alakították ki az irodákat és a szociális helyiségeket. A munkaközi szünetek kellemes eltöltését több kényelmi funkció is szolgálja a wifihálózattól a csocsóasztalig. A létesítmény tervezésekor a NIPÜF Zrt. kiemelt figyelmet fordított az okos megoldásokra és a környezettudatosságra: a bel- és a kültéri világítás kiépítéséhez egyaránt LED-fényforrásokat használtak, az üzemeltetés során pedig nagy hangsúlyt helyeznek majd az energiahatékonyságra, valamint egyebek mellett a szelektív hulladékgyűjtésre. Az épület környékén több mint 2700 négyzetméter területet füvesítettek, továbbá több tucat hazánkban őshonos fát telepítettek.

A most elkészült épületnek helyet adó telken kívül a NIPÜF Zrt. további 62 hektárnyi építési területet vásárolt a Zalaegerszeg északi részén elterülő ipari parkban, ott összesen 249 ezer négyzetméternyi ipari ingatlan kaphat helyet. Az érintett ágazatok vállalkozásai számára plusz vonzerőt jelent, hogy a közvetlen közelben épül az önvezető autók fejlesztésére is szolgáló Járműipari Tesztpálya.

A NIPÜF Zrt. zalaegerszegi beruházása Közép-Európa egyik legnagyobb iparipark-fejlesztési programjának a része, amelynek keretében a következő években több százmilliárd forint értékben jönnek létre modern, a jövő technológiáit is befogadni képes, valamint az érintett városok további fejlődéséhez hozzájárulni hivatott gyártó- és logisztikai létesítmények. A nemzeti ipari park hálózat kiépítése során a NIPÜF Zrt. eddig 780 hektár fejlesztési területet vásárolt, további 120 hektárról pedig jelenleg is tárgyalásokat folytat. A vállalat 15 városban kezdett új, zöldmezős beruházásokat, így tevékenysége az egész országra kiterjed.

Forrás: ingatlanhirek.hu

Vissza