Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Hatalmas fejlődés előtt a nyugat-magyarországi megyeszékhely?

Vissza
Hatalmas fejlődés előtt a nyugat-magyarországi megyeszékhely?

Alig néhány nappal a pátyi ipari park új raktárbázisának átadása után befejeződött a NIPÜF Zrt. harmadik logisztikai létesítményének kivitelezése. Az állami tulajdonú ipariingatlan-fejlesztő vállalat ezúttal az Országos Dohányboltellátó Kft. számára épített 2300 négyzetméteres elosztóközpontot Zalaegerszegen. A zöldmezős beruházás értéke meghaladja az 500 millió forintot.

Az Országos Dohányboltellátó Kft. országszerte tíz logisztikai központból látja el dohánytermékekkel a kiskereskedelmi egységeket. A Zalaegerszegen korábban használt épületüket az utóbbi években több ütemben korszerűsítették ugyan, alapvető strukturális változtatások végrehajtására azonban nem volt mód, ezért új, egyedi igények szerint épített központ bérlése mellett döntöttek.

A NIPÜF Zrt. tavaly decemberben kezdte meg az ingatlan fejlesztését. A kétezer négyzetméteres, tíz méter szabad belmagasságú csarnokhoz egy 300 négyzetméteres fejépület csatlakozik, ebben alakították ki az irodákat és a szociális helyiségeket. 

A most elkészült épületnek helyet adó telken kívül a cég további 62 hektárnyi építési területet vásárolt a Zalaegerszeg északi részén elterülő ipari parkban, ott összesen 249 ezer négyzetméternyi ipari ingatlan kaphat helyet. Az érintett ágazatok vállalkozásai számára plusz vonzerőt jelent, hogy a közvetlen közelben épül az önvezető autók fejlesztésére is szolgáló Járműipari Tesztpálya. Nem véletlen, hogy az Ericsson által fejlesztés alatt álló 5G hálózatot is elsőként Zalaegerszegen tervezik bevezetni.

Forrás: portfolio.hu
 

Vissza