Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Gigantikus székházat kap a Sberbank

Vissza
Gigantikus székházat kap a Sberbank

A Zaha Hadid Architects tervezte a Sberbank Technopark irodakomplexumot, mely az „orosz Szilícium-völgy” területén épül. Lássuk, a nagymúltú építészcég ezúttal milyen különlegességgel rukkol elő!

A 400 hektáros, a kormány által is nagyban támogatott csúcstechnológiai üzleti körzetben több mint 260.000 négyzetméteren várja 17.000 munkatársát a Sberbank. Miért van szükség egy ekkora monstrumra? A Sberbank csoport Oroszország legnagyobb bankja, több mint 100 millió lakossági és 1 millió vállalati ügyféllel rendelkezik, ügyfeleit 18 ezer bankfiókban szolgálja ki. A Sberbank fő tulajdonosa az Orosz Központi Bank, mely a részvények 50%-ával + 1 szavazattal rendelkezik. A Sberbank Europe AG Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Ukrajnában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában van jelen.



A bank IT-s innovációs központjaként működő épületet erőteljes görbék, masszív struktúra és futurisztikus, űrhajószerű megjelenés jellemez. A belső tereket a bank dolgozóinak aktuális munkamódszereinek széleskörű elemzését követően álmodták meg. Így kap majd az épület nagy, nyitott és világos tereket és sok közösségi helyiséget, melyek együttműködésre sarkallják a kollégákat. A monstrum különlegessége, hogy még 2016-ban maga Zaha Hadid is részt vett a tervezés kezdeti fázisában! Hamarosan elkezdődhetnek az építési munkálatok is, mivel a vállalat megkapott minden szükséges engedélyt.

Forrás:blog.iroda.hu

Vissza