Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Lebontják a Váci út egyik legmagasabb toronyházát

Vissza
Lebontják a Váci út egyik legmagasabb toronyházát

Változik a budapesti városkép, elbontják a Váci út és a Dózsa György út sarkán álló 61 méteres Vízművek-irodaházat - írja a HVG. A három részből álló komplexum új tulajdonosa a Skanska, aki egy új, modern irodaházat tervez a mostani helyén. A jelenlegi épület teljes alapterülete 26 ezer négyzetméter.

Az 1979 és 1981 között épült ház mára jelentősen leromlott, teljes körű korszerűsítésre szorulna, ráadásul a Váci úti irodafolyosó fejlődése miatt a fejlesztők is inkább új építésű irodaházakban gondolkodnak, semmint felújításban. A mellette lévő telken álló Vision Towers irodaház is például az egykori Volga szálló helyén jött létre.

A magasház új tulajdonosa a Skanska, aminek nevéhez többek között olyan budapesti irodaházak tartoznak, mint a Nordic Light vagy a Mill Park. A cég a bontás utáni terveiről a Portfolio Ingatlannak az alábbi nyilatkozatot tette:

"A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. irodák építésével és fejlesztésével foglalkozik hosszú ideje Budapesten. Ezen a telken is egy modern, jövőképes irodakomplexum építését tervezzük, további részletek megosztása azonban túl korai lenne. Jelenleg az ősszel átadásra kerülő Mill Park projekt fejlesztésére fókuszálunk."

Forrás: www.portfolio.hu

Vissza