Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Önkiszolgáló raktárbázis nyílt Vértesszőlősön is

Vissza
Önkiszolgáló raktárbázis nyílt Vértesszőlősön is

Vértesszőlős határában 51 konténerből álló önkiszolgáló lakossági raktárbázist nyitott csütörtökön a dán Titan Containers, a létesítmény igények esetén 200 konténeresre bővíthető - írta az MTI.

Ez a cég negyedik raktárbázisa, és még az idén telepet nyitnak Dunaharasztiban is - mondta Paulik Zsolt, a magyarországi fiókvállalat vezetője az MTI-nek. A vértesszőlősi beruházás értéke a teljes kiépítés után megközelíti a 400 millió forintot. A vállalat eddig 800 millió forintot fordított önkiszolgáló lakossági konténerraktárak építésére.

A létesítmény automatikus őrzés-védelemmel ellátott, a nap 24 órájában felkereshető. A nagyobb típusú tároló 12 méter hosszú és 28 négyzetméteres, havi bérleti díja 30-50 ezer forint - ismertette az ügyvezető.

A hazai igényt mutatja, hogy az eddigi konténerparkoknál a megnyitást követő 2-3 hónapon belül bővítésre volt szükség, és azóta is teltházzal vagy magas kihasználtsággal üzemelnek.

A Titan ezen túl foglalkozik irodakonténerek és mobil fagyasztókonténerek értékesítésével és bérlésével. Mobil hűtőkonténereket használnak például a járműiparban motorok tesztelésénél, illetve a gyógyászati, élelmiszer - és vegyipari termékek tárolásánál. A cég magyarországi árbevétele meghaladta az egymilliárd forintot 2019-ben.

Anja Maria Plampin, a Titan Containers önkiszolgáló raktár üzletág csoportszintű vezetője elmondta: a céget 1987-ben az édesapja alapította, a vértesszőlősi a cég 47. telephelye. A vállalat önkiszolgáló lakossági raktározási szolgáltatása elérhető Ausztráliában és Új-Zélandon, illetve Európa 10 országában. A kelet-európai térségben a vállalat következő célpontja Horvátország.

A Titan csoport 30 ezer konténerből álló flottát üzemeltet világszerte. A kiadható konténerek alapterülete 100 ezer négyzetméter és 2026-ra szeretnék elérni a 400 ezer négyzetmétert. A társaság éves árbevétele közel 70 millió euró (több mint 23 milliárd forint).

A vértesszőlősi beruházás területét a belga Investum Kft. biztosítja a Sztráda Üzleti Parkban. A társaság 2006-ban közművesítette a Tatabánya és Vértesszőlős között lévő 3,5 hektáros területet az M1-es autópálya lehajtójának közelében. A cégük 19 ingatlant birtokol, mintegy 9 milliárd forint értékben - közölte Locher János, az Investum Kft. ügyvezető igazgatója. Jellemzően kiskereskedelemmel foglalkozó létesítményeket adnak bérbe, portfóliójukba tartozik például Székesfehérváron a Fehér Palota Üzletközpont.

Forrás: www.ingatlanhirek.hu

Vissza