Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Sci-fibe illő szintek a LogMeInnél

Vissza
 Sci-fibe illő szintek a LogMeInnél

Ez aztán wow! Nagyon ütős lett a LogMeIn új irodarészlege: formabontó megoldások és különleges terek jellemzik az új szinteket.

A 13 éve sikeresen működő, startupként induló majd a legnagyobb hazai gyökerű nemzetközi IT vállalattá váló LogMeIn Magyarországon alakította ki fejlesztő központját, amely az Andrássy-Palace-ban található. Mivel itthon elsősorban termékfejlesztés zajlik, úgy alakították ki az irodát, ahogyan az az IT szakembereknek leginkább kényelmes és praktikus. A már meglévő irodarészekről egy korábbi cikkünkben számoltunk be, ám most az újonnan megnyitott két és fél szintet nézhettük meg. A LogMeIn a bővítés után immár kilenc irodaszintet és két közösségi szintet birtokol, ahol 350 fő dolgozik összesen. Az arculatot úgy alakították ki, hogy családias és színvonalas legyen, ám véletlenül sem giccses. A bútorok alapvetően mobilisak, a munkatársak úgy rendezkednek be, ahogyan szeretnének. Az új rész lehetővé teszi, hogy a dolgozók kicsit szellősebben üljenek, és az így felszabadult tereket máshogy alakítsák ki – ezek kialakítása lesz a következő lépés. A kollégák kényelméről különféle dizájnbútorok, kanapék, sőt a csapott tető alatt nyugágyak gondoskodnak – így igazán könnyű ellazulni, nem? A LogMeInnél nem vész kárba a lecserélt bútor, ezek és a számítógépek is adományba mennek, ha nincs rá tovább szüksége a cégnek.

Bár eddig is a modern és kreatív légkör volt jellemző az irodára, de az új területek által kiegészült még a futurisztikus jelzővel is. Az embernek kicsit olyan érzése van, mintha a Men in black – Sötét zsaruk főhadiszállásába csöppent volna. Mindent az üveg és a fém ural, az üvegfödém, a szintek játéka, a formák és a fények összhangja jellemzi a teret. Egy különleges építészeti megoldást is láthatunk: a fém gerendákon üveg gerendák nyugszanak. Az új terület összesen 1350 négyzetméter, ahol a hideg színeké a főszerep. Ezt próbálták tompítani a színes bútorokkal, játékos berendezésekkel, egy kis színt vinni az irodába a kiegészítők segítségével. A kör alakú lámpák finoman ereszkednek le a szintek közé, egy kis extrát csempészve a légtérbe. Alapvetően jellemző az irodára a körkörös, lekerekített formavilág, nem hiába, hiszen a kék kör a logóban is megtalálható. Az átalakítás során nem volt könnyű dolga a dizájncsapatnak, ugyanis ennyi fejlesztőhöz és számítógéphez csak az újonnan birtokba vett területeken körülbelül 20 kilométernyi kábel társul. Azt elrejteni igazi kihívás lehetett!

Mindenhol melegebb színű padlószőnyeg van, ezzel szerették volna barátságosabbá tenni a teret, másrészt a szőnyeg csillapítja a hangzavart, és ez több száz embernél igen fontos tényező. A munkatársak open office-okban dolgoznak, terület szerint különülnek el. Mivel viszonylag sok ember ül egy területen, ezért a hangzavar kiküszöbölését itt elválasztó falakkal oldották meg, melyek tompítják a zavaró hangokat. Motorikusan emelhető asztalok vannak itt is – ahogyan a régi szinteken is – a Vitra jóvoltából. Így állva, ülve, vagy egy köztes állapotban is dolgozhatnak a munkatársak. Két különleges elem is található az új részeken, a Bálna és a Zongora. A Bálna belseje két szintes, lent egy kisebb tárgyaló, fent pedig egy nagyobb, exkluzívabb meeting terem található (ez a „feledik” szint), ahol a falat a fa és az üveg váltakozása adja, a kilátás pedig lenyűgöző. A Zongora egy kisebb fejlesztői csoport részlege, akik a szintről kicsit kilógva dolgoznak, de olyan, mintha egy irányítóközpont munkatársai lennének. A kivitelezés összesen két hónapig tartott, karácsony előtt kezdték el tervezni és június 1-jével vették birtokba az új felső szinteket. Mint mondták, a bostoni irodához hasonló hangulatú és színvonalú teret szerettek volna létrehozni – szerintünk sikerült!

Forrás: www.irodablog.hu

Vissza