Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Bejött a spekulatív raktárfejlesztés Polgáron

Vissza
Bejött a spekulatív raktárfejlesztés Polgáron

Indiai autóipari beszállító költözik a Polgár Ipari Parkba.

Újabb nagyvállalattal bővült a Polgár Ipari Park bérlőinek tábora. Az egyik legjelentősebb indiai autóipari beszállító, a SONA Group magyarországi tagja, a SONA BLW Hungary Kft. közel 10 ezer négyzetméteres területre szóló bérleti megállapodást írt alá a tulajdonos-fejlesztő InfoGroup cégcsoporttal. A precíziós fémmegmunkálással foglalkozó vállalkozás összesen 150 főt foglalkoztat majd és még az idén megkezdi a gyártást Polgáron.

Az InfoGroup a vidéki logisztikai piacon egyedülállóan, újra spekulatív módon fejlesztett, és 2016 januárjában átadott csarnoképülete az elmúlt hónapok tárgyalásainak eredményeként máris bérlőre talált. Az bérbeadásban a Colliers, valamint a Cushman&Wakefieldingatlanügynökségek működtek közre.  Az indiai hátterű SONA BLW Hungary Kft augusztusban már birtokba vette az egyik, 4262 négyzetméter raktár- és 459 négyzetméter irodaterületből álló csarnokot. Októberben érkeznek az első gépek, a gyártás a negyedik negyedévben kezdődhet. A vállalat 2017 szeptemberétől foglalja el a második épületet, amely 4215 négyzetméteren raktárat, további 469 négyzetméteren pedig irodákat és kiszolgálóhelyiségeket foglal magában. A SONA Indián kívül eddig csak Németországban és az Egyesült Államokban rendelkezett gyártóüzemekkel.

„A SONA Csoport terjeszkedési tervei keretében gyártó telephelyet keresett Közép-Kelet-Európában. Az utóbbi években számos nemzetközi autóipari vállalat telepedett le Magyarországon, amit a SONA Csoport határozottan pozitív tényezőként értékelt, amikor befektetése helyszínéül Magyarországot választotta. A befektetőbarát magyar környezet, a Polgár Ipari Park által kínált versenyképes bérleti feltételek és rugalmas bővülési lehetőségek, valamint az együttműködő légkör, amelyet Polgár városvezetése tanúsított, mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a SONA Magyarországon építi fel új üzemegységét.”- mondta Sunjay Kapur a SONA Group ügyvezetője.

Székely Ádám, az InfoGroup ügyvezetője  a megállapodás aláírása kapcsán elmondta: „A SONA betelepülése sokkal több üzleti sikernél: nagyszámú új munkahely jön létre egy kiemelt jelentőségű gazdasági ágazatban, emellett tovább erősödik a térség szerepe a hazai ipariingatlan-piacon. Bízunk abban, hogy az indiai vállalatot követve újabb cégek vetik meg a lábukat Polgáron.”

A 2013 óta Regionális Logisztikai Központ címmel büszkélkedő ipari park olyan hazai, valamint multinacionális cégeket tudhat a bérlői között, mint a Jabil Circuit, a Toyota Tsusho, a Volvo vagy a Gyermelyi.

Az M3 autópálya közvetlen közelében elterülő Polgár Ipari Park eddig megépült, 27 ezer négyzetmétert meghaladó csarnokai 100%-os kihasználtsággal működnek. Sőt, az újonnan épült csarnok második épületét a SONA beköltözéséig egy meglévő bérlő hasznosítja, így már most látszik, hogy 2017 szeptemberétől újabb raktárterületre van igény a parkon belül. A tulajdonos-fejlesztő InfoGroup Cégcsoport további mintegy 90 ezer négyzetméternyi létesítmény koncepciótervével rendelkezik, ezek között a hagyományos „big-box” raktárak mellett úgynevezett cross-dock és hűtött raktárak is szerepelnek. A park továbbá fejlesztési telkeket kínál hosszú távú befektetőknek és telephelyet kereső vállalatoknak.

Forrás: www.ingatlanhirek.hu

Vissza