Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Különleges dizájntúrával indult a VII. az év irodája verseny

Vissza
Különleges dizájntúrával indult a VII. az év irodája verseny

Az iroda.hu és az ingatlan.com szervezésében hetedik alkalommal lehetünk részesei az év legnívósabb ingatlanpiaci és belsőépítészeti versenyének, mely egyedülálló az országban. Az Év Irodája versenyen idén kilenc kategóriában indulhatnak a nevezők, a jelentkezési határidő november 30. A kategóriák győzteseit 2017. február 2-án a Várkert Bazárban egy ünnepélyes gála keretén belül hirdetjük ki. A jeles esemény kapcsán egy sajtóreggelivel egybekötött belsőépítészeti túrára is sor került, melynek házigazdája a tavalyi Az Év Irodája díj győztese, a Profession.hu volt.

A különleges sajtóreggeli keretében Kalmár Zoltán, az iroda.hu alapítója és a verseny ötletgazdája, Varga Balázs, a Profession.hu marketing igazgatója, Dr. Németh Edit, Az Év Irodája kategória felelős zsűritagja, a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékének tanszékvezető-helyettese és Demény Soma, a GE Global Operations&Corporate Közép- és Kelet-Európai HR vezetője osztották meg a versennyel kapcsolatos tapasztalataikat a nagyközönség előtt. Mind a bírák és mind a tavalyi győztesek egyet értettek abban, hogy egy iroda életében a legfontosabb a dolgozók elégedettsége és a well-being. A megfelelő irodai környezet, az ergonomikus székek és a rekreációs terek egyaránt pozitívan hatnak a jövő munkavállalóira – sőt, az Y- és Z-generáció tagjai számára ezek már alapelvárások.

„A megfelelő munkakörnyezet egyre fontosabb szerepet tölt be a munkavállalók elköteleződésében és motivációjában, illetve a vállalkozások vonzerejében és munkaadói márkájuk építésében.” – mondta Kalmár Zoltán. Varga Balázs is hasonló tapasztalatokról számolt be. „Mivel Magyarország munkaerőhiánnyal küzd, így a jelöltekért való harc sem elhanyagolható tényező egy iroda kialakításánál. Egy szép, barátságos munkakörnyezet fontos szerepet játszik a mai munkavállalóknál, sokan néznek utána az interneten, hogy a meghirdetett állás munkavégzése milyen irodában történik.”

A verseny két díjazottja megosztotta a hallgatósággal, hogy ők hogyan élték meg a versenyt és az azt követő időszakot. A tavalyi év nagyvállalati kategóriában a GE Global Operations&Corporate győzött, Demény Soma ekképp értékelte a gálát és az azt követő dicsőséget. „A díj nagyon pozitívan hatott a GE életére, egy ilyen elismerés még jobban erősíti egy cég reputációját és a hitelességét mind a munkavállalók, s mind a partnerek felé. Bevallom, jó érzéssel tölt el, mikor egy-egy ügyfél ellátogat hozzánk, és láthatom az irodát méltató reakciókat: Ez igen... – legtöbbször csak ennyit mondanak”

Varga Balázs arról beszélt, hogy az új iroda kialakítása nem volt egyszerű, ám annál örömtelibben telt a gála és az azutáni pillanatok. „Számomra igazi kihívás volt, mert én voltam az egyik projektvezető, és korábban még soha nem kaptam hasonló feladatot. A gálát is majdnem kihagytuk amiatt, mert esélytelennek tartottuk magunkat Az Év Irodája versenyen... Az egyik legboldogabb napom a cégnél az volt, mikor a versenyt követő munkanapon a kollégák „Good to work here” feliratú pólókban jelentek meg.”

„A győzteseket direkt nem értesítjük előzetesen, mert szeretnénk, ha meglepetést okozhatnánk a díjazottaknak. Az Oscar-díjátadóhoz hasonlóan egy színvonalas gálaest keretében nyújtjuk át az elismeréseket” – mesélt a versenyt lezáró rendezvényről az ötletgazda, Kalmár Zoltán.

Az Év Irodája verseny 2010 óta a hazai ingatlanpiac legjelentősebb rendezvénye, melyen már indulni is nagy presztízst jelent egy cégnek, a díjak pedig jó referenciául szolgálnak. A piac aktuális trendjeinek megfelelően évről-évre új kategóriákkal bővül a verseny, idén a vállalatok mellett már a közösségi irodák is nevezhetnek. Az eddigi győztesek névsorából jól látszik, hogy különböző profilú és méretű irodák és cégek is egyaránt a díjazottak között szerepelnek. A Ringier Kiadó, a Syngenta, az NNG, az Avis Budget Group, a Dentsu Aegis Network Hungary, illetve tavaly a Profession.hu és az GE Global Operations&Corporate után vajon kik lesznek az idei győztesek?

„Az idén hetedszerre megrendezett verseny a munkavállalói márka építéséről, vagyis az employer brandingről szól a hosszú távú értékek megőrzésén keresztül. Célunk, hogy a nevezőket segítsük abban, hogyan tudják az irodai környezetet új munkatársak toborzásra és a munkavállalói elégedettség növelésére használni, ahogyan azt Varga Balázs is említette. Nem titkolt célunk a versennyel egy átlátható, tiszta szakmai közeg támogatása, azokat a cégeket szeretnénk kiemelni és jutalmazni, akik tisztességes keretek között kiemelkedőt alkotnak a hazai piacon” – tette hozzá Kalmár Zoltán.

Dr. Németh Edit, a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékének adjunktusa szerint egy irodánál kiemelten fontos a terek elkülönítése és azok összhangja, a munka és a pihenés kiegyensúlyozott működése. Ma már olyan vegyes munkavégzési formák is divatba jöttek, mint az emelhető asztalok, így akkor állnak fel a dolgozók, amikor csak szeretnének anélkül, hogy megszakítanák a munkafolyamatokat. Ez is lehet pihentető, ám legjobb, ha egy cég külön lehetőséget biztosít a kollégáknak a rekreációra.

A GE-nél például egy sajátságos összhang alakult ki a vállalat és a munkavállalók között. „Jó látni, hogy a dolgozók magukénak érzik a campust és új ötleteket visznek a GE életébe, ennek hatásaként sok belső kezdeményezés született részükről, mint például a jógaórák vagy a gerinctorna. Mi is észrevettük, hogy az ergonómia és az egészség, mint munkavállalói igény milyen nagy szerepet tölt be egy munkahely életében.” – mondta Demény Soma.

A sajtóreggelit követő irodabejáráson Varga Balázs vezetésével lehetett még többet megtudni a Profession.hu kulisszatitkairól. „Az iroda kialakításánál nem a külsőségek voltak a legfontosabbak, hanem hogy egy barátságos, otthonos, praktikus teret hozzunk létre, ahol a kollégák is jól érzik magukat. Rengeteg grafika és vizuális elem található az irodában, melyeket a dolgozók igényeihez igazítottunk – mivel a napjuk nagy részét itt töltik, miért ne lehetne egy-egy nekik kedves képpel feldobni a környezetüket?”

És hogy miben változott legtöbbet a verseny az elmúlt évek alatt?

Ezt talán dr. Németh Edit tudná a legpontosabban szemléltetni, aki idén hetedik alkalommal ül a bírák székébe, mint független zsűritag. „Míg a kezdetekben csak tizen-egynéhány iroda nevezett, addig a tavalyi évben ez a szám már negyven körül mozgott. Érdekes még látni, hogy eleinte csak nagyobb cégek és irodák jelentkeztek, de az évek során megjelentek a kis, néhány fős irodák és a vidéki irodák is a versenyen. Ha nem is ér el egy helyezést egy adott iroda, már a versenyen való részvétel is jó marketinggel bír.”

A verseny kategóriái 2016-ban a következők:

Az Év Irodája
Az Év Coworking Irodája (Új kategória)
Az Év Irodaháza Bérlői Díj
Az Év Új Ingatlanfejlesztése
Az Év Tervezett Projektje
Az Év Legzöldebb Projektje
Az Év Üzemeltető Cége
Az Év Property Management Cége
Az Év Ingatlanpiaci Személyisége

Forrás: www.irodablog.hu

Vissza