Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

ITT KELLENE DOLGOZNI! A NYUGATINÁL A PARKOLÓHÁZ TETEJÉN ZÖLD OÁZIS

Vissza
ITT KELLENE DOLGOZNI! A NYUGATINÁL A PARKOLÓHÁZ TETEJÉN ZÖLD OÁZIS

Szerencsére már Magyarországon is hódítanak az új irodatrendek, sőt, egyre különlegesebb munkahelyekkel találkozunk. A Weiner Leó utcában az FX Software Zrt. irodája igazi kuriózum, hiszen a belváros közepén egy parkolóház tetején rendezkedtek be két szinten.

A csaknem 20 éve működő, ún. treasury szoftverfejlesztéssel foglalkozó FX Software Zrt. az utóbbi években folyamatosan bővült, ezért korábbi Hercegprímás utcai irodájuk helyett tágasabbat kerestek. Azonban az irodaházaknál kötetlenebb helyszínben gondolkodtak, így végül rátaláltak erre az eladó kétszintes ingatlanra a Weiner Leó utcában egy parkolóház tetején. Míg két éve a hetedik emeletet, idén a hatodik emeletet vették birtokba: a nagy nyitott terek dominálnak mindkét szinten, bár a hatodik emeleten, ahol a projektmunkálatok folynak, még fiatalosabb, lendületesebb az atmoszféra és a belsőépítészeti kialakítás.

„Az elsődleges szempont a kialakításnál a funkcionalitás volt, hiszen itt nincs ügyfélforgalom, fejlesztők, közgazdászok és tanácsadók dolgoznak, így alapvetően a projekt- és a csoportmunkákhoz igazítottuk a kétszintes, 850 m2-es munkahelyet a hatvan kolléga számára. Letisztult, elegáns, tágas és szellős terekben gondolkodtunk, ráadásul a most kialakított hatodik emelet – ahol a társalgó és a kapcsolódó nagy terasz is található – szinte egy csapatépítő tréning helyszínének is beillik, olyan barátságos és otthonos az atmoszféra. A tetőkertet körbevevő U alakú elrendezésnek köszönhetően jól lehetett szegmentálni a teret, mindenhonnan betűz a nap, így aztán természetes fényből sincs hiány” – mondja Domján Klaudia, az FX Software cégvezetője.

A munkaterek, közösségi terek és tárgyalók között nincs éles választóvonal, csupán néhány üvegpanellel szeparálják az egyes funkciókat, így az egész tér átlátható, könnyen bejárható, az egyes helyiségek szinte egymásba folynak. Ez a lendületes térszervezés biztosítja a nyitottságot és szabadelvűséget, amely elősegíti a projektmunkában vagy az adott feladatkör szerint dolgozó alkalmazottak interaktivitását, így a kapcsolattartás és a kommunikáció folyamatos, az adott problémára gyorsan jöhet a válasz. A közösségi terekben, társalgóban, kávézóban, teraszokon pedig kicserélhetik a gondolataikat, de a kisebb nyitott meeting boxok is népszerűek. A színvilágot meghatározza a kék és a zöld, amelyek a cég logószínei.

Bárhová nézünk, mindenhol a természetesség a kulcsszó, mintha ösztönösen, a belső intuíció varázslatos erejét segítségül híva formálták volna meg a munkatereket. Domján Gábor tervező valójában festőművész, így az irodakialakítással egy rokon szakterületre „tévedt”, és friss szemmel, jó értelemben vett nyitottsággal látott munkának. Az egyes lakberendezési eszközök, bútorok, belsőépítészeti megoldások nem egy központi guide book alapján lettek beépítve, hanem a belülről fakadó igényesség és inspiráció vezette a folyamatot.

Így például a hatodik emeleten a tervező saját keze munkája a fából készült, kék angol telefonfülke, amely előtt egy kék bárány figyeli a betérő kollégákat. Az egyedileg beszerzett bútorokat a Kinnarps irodatermékei egészítik ki, így a dizájn összességében egyfajta átmenet jelent a lakás és az iroda funkció között. Az egyedi hangulat a már említett társalgóban és kávézóban valóban egy bensőséges fílinget teremt, amelyet megerősítenek az organikus téglafalak és az igényes tetőterasz. Az egyedileg tervezett recepció elegáns formavilága fokozza az unikális jelleget, amelyet egy tágas, napfényes lobbi vesz körül kilátással a kertre. Így aztán az oázis egyáltalán nem túlzás, hiszen ha kilépünk a kertbe, és helyet foglalunk a padon, akkor a belvárosban szokatlan csendes nyugalom vesz körbe minket, a díszletek pedig – a szomszédos házak falai és tetői – párizsi manzárdhangulatot teremtenek. Inspiráció odakint és idebent, jöhet a munka!

Forrás: www.irodablog.hu

Vissza