Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

EZ SZÓ SZERINT EGY ÉLŐ IRODA!

Vissza
EZ SZÓ SZERINT EGY ÉLŐ IRODA!

Igazi dzsungel a betondzsungel közepén. Figyelemfelkeltő installáció az utcákon, mely teljesen újraértelmezi az iroda-ember-természet kapcsolatát.

Már sokat írtunk arról, miért jó a természetben dolgozni, milyen jótékony hatásai vannak a zöldnek és az élő növényeknek. Nos, egy figyelemfelkeltő akció keretében még inkább átgondoljuk, hogy érdemes helyesen megválasztani az irodai környezetet és minél több természetet csempészni a mindennapokba. Denver üzleti negyedében, a 16. utcában egy sor lombbal, mohával és egyéb növényzettel benőtt székkel, íróasztallal és tárgyalóval lehetett találkozni. Ezek az élő munkaterek a város üzleti negyedébe csempészték a természetet és a friss levegőt, még ha csak rövid időre is. Az installáció azért jött létre, hogy arra biztassa az üzleti negyedben dolgozókat és a rohanó életmódot képviselőket, hogy tartsanak több szünetet és töltsenek több időt a szabadban. Ez újraformálhatja a munkáról alkotott véleményünket, átértékeljük az irodai környezetünket és életvitelünket is. Ráadásul egészen új arcát mutatta meg a környezetbarát irodának és teljesen átértelmezte a zöld iroda fogalmát.

Mivel az ideiglenes iroda tele volt lombbal és zöld növényzettel, ezért a Natural Systems Domination nevet kapta, mely helyesen utal a természet rendszerének dominanciájára. Ugyanis gondoljunk csak bele, a mai világban sajnos a számítógépes rendszerek uralkodnak az irodákban, sőt az otthoni tevékenységeink jó része is a kütyük körül forog, a természeti rendszerek szépségeiről pedig megfeledkezünk. Több részből állt a rögtönzött iroda: egy vezetői szoba, egy tárgyaló, melynek székeit rönkök alkotják, egy pihenő- és beszélgetőszoba alkotta, valamint egy porta sok tárolószekrénnyel. Nemcsak a zöld irodát, hanem az újrahasznosítást is szerették volna hirdetni, ezért minden nem élő tárgy használt, „second hand” volt, köztük a régi Canon fénymásoló, a szekrények, a számítógépek, a giccses mütyürök és a kávéscsészék is. Mikor az installáció véget ért, az összes növényt és tárgyat újra felhasználták, a növényeket és a bútorokat is eladományozták. Az egyik legnagyobb fenntartható lábbeliket gyártó vállalat, a KEEN támogatta és segítette az ötletgazda zöld cég, a Tres Birds Workshop elképzeléseit.

Forrás: www.irodablog.hu

Vissza