Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Ennyit drágulnak a városszéli épületeink

Vissza
Ennyit drágulnak a városszéli épületeink

A budapesti és a Budapest környéki agglomeráció spekulatív ipariingatlan-állománya mostanra elérte a 2 068 900 négyzetmétert, az üresedési ráta pedig minimálisan, 4,2 százalékra emelkedett. A magas kereslet miatt azonban a kiadó területek havi bérleti díjai elérték a 4-4,25 eurót négyzetméterenként - derül ki a Cushman & Wakefield legújabb elemzéséből. 

Az erős kereslet és az emelkedő kivitelezési költségek hatására a bérleti díjak is elindultak felfelé a logisztikai ingatlanok piacán. A prémium irányadó bérlei díjak 7 százalékos növekedésével a meglévő állomány átlagos díjszintje eléri a 4 eurót négyzetméterenként, míg a BTS (Built to Suit) típusó termékek esetén a havi bérleti díj 4,25 eurót tesz ki négyzetméterenként.

Csökkenés pedig az elkövetkezendő időszakban sem várható, ha megnézzük, hogy a 2018-ban a fejlesztési csőben lévő területek 96 százalékára már most előbérleti szerződést kötöttek. 

 

2018 első negyedévének végén összesen 87 070 négyzetméternyi ipari terület állt üresen és mindössze 4 épületben van 5000 négyzetméternél több kiadatlan terület. A nettó abszorpció 24 360 négyzetmétert tett ki 2018 első negyedévében. A BRF legutóbbi részletes elemzése az alábbi linken olvasható.

Forrás: www.portfolio.hu

Vissza