Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

EZ A VILÁG EGYIK LEGZÖLDEBB IRODÁJA!

Vissza
EZ A VILÁG EGYIK LEGZÖLDEBB IRODÁJA!

Ezúttal egy lengyel fin-tech cég hívta fel magára a figyelmet ezzel az egyedi biofilikus dizájnnal. Hogy miért jó ennyi növény között dolgozni? Az eredmények magukért beszélnek!

A 770 négyzetméter alapterületű Nordea IT irodája maga a földi paradicsom, melynek dizájnját és koncepcióját a helyi "Kępa Redłowska" rezervátum ihlette. Az irodába összesen 220 nagyméretű növényt telepítettek, melyek levélfelületeinek összessége 4 teniszpályányi területnek felel meg – gondoljuk csak el, hogy egy ilyen méretű irodában ez milyen hatalmas légtisztítást jelent! A természet emberre gyakorolt pozitív hatása megkérdőjelezhetetlen, így az irodát is érdemes minél inkább zöldbe burkolni. A növények sokkal harmonikusabb munkakörnyezetet hoznak létre, csökkentik a stresszt, növelik a kreatív gondolatokat, ezáltal hatékonyabbá téve a mindennapos munkavégzést.

Ha ez még nem lenne elég indok, a következő érvek szólnak még a természet irodába költöztetése mellett:

- szennyezőanyagok és porok megszűrése, levegő tisztítása

- a fejfájás csökkentése akár 24%-kal

- a szemirritáció csökkentése akár 52%-kal

- energiafogyasztás csökkentése 15%-kal

- a munka termelékenységének növekedése 20%-kal

A jelentések és az ezzel kapcsolatos tanulmányok mind azt mutatják, hogy a megnövekedett beltéri levegőáramlás akár 61% -kal növeli a kognitív képességeket. Ezen túlmenően a környezetszennyezést csökkentő zöld irodák 101% -kal javítják az intelligenciát és a kognitív képességeket a hagyományos épületekhez képest.

Van még bárkinek kérdése? ;)

Forrás: blog.iroda.hu

Vissza