Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Mi folyik itt? A magasabb bérleti díjak iránt nő jobban a kereslet?

Vissza
Mi folyik itt? A magasabb bérleti díjak iránt nő jobban a kereslet?

Az e-kereskedelem térnyerése következtében az ellátási láncok közelebb húzódnak a fogyasztókhoz, ami által nő a kereslet a magasabb bérleti díjjal rendelkező logisztikai ingatlanok iránt - derül ki a Prologis legújabb, háromrészes kutatásából. A logisztikai cég kutatásából többek között az is kiderül, hogy a vállalatoknak az ellátási láncaikon belül milyen kompromisszumokat kell megkötniük költségeik optimalizálása érdekében.

A kutatás legfontosabb megállapítása, hogy az ellátási láncok gazdasági összefüggéseinek új modellje tartós trendeket jelez az ágazaton belül, elősegítve a jövőben is működőképes ellátási láncok kialakítását és a logisztikai műveletek és beruházások tervezését. A kutatás az alábbi trendeket azonosította: 

  • A logisztikai ingatlanokhoz kapcsolódó bérleti díj a legkisebb összetevője az ellátási láncokkal kapcsolatos költségeknek, és az általuk létrehozott érték jóval meghaladja ezt a befektetést, hiszen magasabb színvonalú szolgáltatást tesznek lehetővé, valamint költségmegtakarítást eredményeznek az ellátási lánc többi részén.
  • Az ellátási láncok növekvő munkaerőigényt generálnak, és jelentősen növelik a foglalkoztatást az érintett településeken.
  • Az e-kereskedelem nyomán létrejött az összehangolt kereskedelem, amelynél az ellátási láncokon belüli tevékenységek egyes részeit (kiválogatás/fizetés/kiszállítás) a fogyasztók helyett a kereskedők végzik.
  • Az ellátási láncok már a fogyasztók küszöbéig érnek, egyre nagyobb kényelmet és választási lehetőséget kínálva a vásárlóknak.
  • A logisztikai ingatlanok alapvető szerepet játszanak a kialakulóban lévő e-teljesítési stratégiákban, beleértve a "click-and-collect" és a kioszkos megoldásokat is.

​A szükséges kompromisszumok vizsgálata érdekében a Prologis Research az ellátási láncok vizsgálatával foglalkozó kutatóintézettel, a Sequoia Partnershippel együttműködve új modellt dolgozott ki az ellátási láncok összköltségének és konkrét részköltségeinek kiszámítására. Ez a modell az e-kereskedelem fokozódó befolyását is figyelembe veszi.

Mit tartogat a jövő?
A sorozat utolsó cikkében a Prologis a jövőben várható trendeket vizsgálja, többek között azt, hogy hogyan befolyásolja a technikai innováció és a gazdasági ciklusok változása az ellátási láncokkal kapcsolatos költségeket, különös tekintettel a szállítási költségekre, valamint a munkaerővel és a berendezésekkel kapcsolatos költségekre, továbbá hogy milyen hatással lesznek a különféle újítások, például az alternatív üzemanyagok, a robotika és az automatizálás, valamint a Big Data/prediktív analitika az ellátási láncok jövőjére, és ezen keresztül a legkeresettebb ingatlantípusok alakulására. A téma részletesebben a következő linken olvasható: https://www.prologiscee.eu/hu/logistics-industry-research/e-kereskedelem-szolgaltatas-szinvonalanak-fontossaga-es-alapveto

Forrás: www.ingatlanhirek.hu

Vissza