Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Bollywoodi csillogás a Booking.com irodájában

Vissza
Bollywoodi csillogás a Booking.com irodájában

A Booking.com most épp Mumbaiban gondolta újra főhadiszállását, ráadásul most sem kell csalódnia az irodák szerelmeseinek, ugyanis ezúttal is egy űberdizájnos székhelyet hoztak létre!

A Mumbai üzleti negyedének szívében található 1500 négyzetméteres iroda – a tervezéstől egészen az utolsó dizájnelem beillesztéséig – összesen 60 nap alatt valósult meg. Az M Moser építésziroda felelt a tervezésért és a kivitelezésért, a brief azonban eléggé egyértelmű és sikerre ítélt volt: egy olyan irodát kialakítani, mely hűen tükrözi az indiai és a Booking.com vállalati kultúráját.

Az egész iroda olyan, mint egy utazás, mely bemutatja a turistanevezetességeket és a hagyományokat. Az utunk a recepciónál található közös térnél kezdődik, mely egy tipikus piaci forgatagot jelenít meg sok színnel, mintával és egy riksával. Ahogy továbbhaladunk az irodán, megjelennek az India kevéssé fényűző részét idéző konténerek is, melyekkel a sűrűn lakott területeken oldják meg a lakhatást.

India két arca máshol is észrevehető, például a fali grafikákon, ahol egyszer piaci jeleneteket láthatunk, máskor viszont díszes, királyi palotához méltó fali mintákat. Talán úgy is elkülöníthetnénk, hogy az irodai grunge és a bollywoodi stílus hűen tükrözi valóságot.

A kisebb tárgyalókban a munkavállalók és a vállalat találkozásának lehetünk szemtanúi: olyan fényképek díszítik a falakat, melyeket az alkalmazottak készítettek kalandos utazásaik során. Ez a megoldás sokkal személyesebbé teszi a dizájnt, és elmossa a munka és a szenvedély közötti határvonalat. Ugyanitt lehet még megemlíteni a kézműves termékeket, a kézzel szőtt szőnyegeket és a hagyományos indiai motívumok használatát, melyek otthonosabbá teszik a tereket.

Forrás: blog.iroda.hu

Vissza