Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

HOGYAN ALAKÍTSUNK ÁT EGY GARÁZST IRODÁVÁ?

Vissza
HOGYAN ALAKÍTSUNK ÁT EGY GARÁZST IRODÁVÁ?

Akár a home office-ban dolgozóknak, akár egy vállalkozás számára is remek ötlet lehet a következő példa, melyen keresztül bemutatjuk, hogyan lehet átalakítani egy helyiséget irodává.

Kell egy helyiség, ahol zavartalanul mehet a napi munka? Van egy tered, amit átalakítanál, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Ezen a romániai mintán keresztül hasznos tippeket kaphatnak a lelkes dolgozók. Először is kezdjük a helyiség kitakarításával! Csupaszítsuk le teljesen az egészet, a kacatokat dobjuk ki, és jó alaposan tisztítsuk meg a teret. Bármilyen meghökkentően hangzik, akár napokig is eltarthat a folyamat, nem is gondolná az ember, mennyi minden halmozódik fel az évek alatt. Utána érdemes profikra bízni a padló és a falak kezelését, egy földszinti helyiségnél a szigetelés az egyik legfontosabb, így érdemes jól átnézetni, megfelelő-e a vízzárásuk. Miután ezzel megvagyunk, jöhet a legjobb rész: az iroda berendezése. Attól függően, hogy mekkora terünk van, variálhatunk a színekkel és a formákkal. A világos színek kitűnőek egy kisebb, földszinti helyiség esetében, mert nagyobbnak hat a tér. Lehetőleg kerüljük a túl nagy és kirívó fali elemeket, ugyanis összenyomhatják az amúgy sem túl nagy szobát. Fontos, hogy az összes munkatársnak legyen saját helye, ha nem megoldható, akkor mozgatható bútorokkal rendezzük be az irodát, így szükség esetén több ember is elfér. Ne pakoljuk tele az irodát mütyürökkel, ez nem bemutatóterem – a rejtett megoldások mindig praktikusak, rendet tartanak a helyiségben és elfedik az esetleges káoszt.

Nemrég egy román cég, az arhiDOT design vágott bele egy 20 négyzetméteres garázs átalakításába. A sötét, koszos és elhanyagolt garázs nem kocsibeállóként, hanem tárolóként szolgált korábban, így nem kis munka volt kipucolni és használható irodává varázsolni. A garázs egy 1960-ban épült bukaresti ház földszintjén található, melyből egy nem szokványos, kicsi, de kezelhető helyet szerettek volna létrehozni, ahol sokkal otthonosabban érzik magukat a dolgozók, mint egy hagyományos irodában. A falakat bútorlapokkal burkolták, hogy egységesebb képet mutasson a szoba, még a plafont is fa borítás fedi. A borítások elsőre haszontalannak tűnnek, ám a belsejük csodákat rejtenek: a szekrényeket kinyitva minikonyha, mosdó és nyomtató is található a tárolóegységeken kívül. A fehér szín által nagyobbnak hat a tér, és a kiegészítők, mint a geometrikus lámpák és az oldschool telefon pedig még karakteresebbé teszik a helyet. A hely szűke miatt a bútorok és az eszközök mobilisek és variálhatóak.



Forrás: www.irodablog.hu

Vissza