Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Hatalmas tranzakciót jelentettek be Dél-Budán

Vissza
Hatalmas tranzakciót jelentettek be Dél-Budán

Megvásárolta a Petőfi híd budai lábánál található, Infopark D irodaházat a WING, amivel tovább erősödik a cég dél-budai jelenléte. A tranzakció a HypoNoe Bank AG finanszírozásával valósult meg. 

Az Infopark D Irodaház egy 2007-ben épült, hatemeletes, 19 ezer négyzetméteres épület, amelynek bérbeadottsága közel 100 százalékos, olyan nagyobb bérlőkkel, mint az IBM, Strabag és a DBH. Bár a szerződés összege a közleményben nem szerepel, annyit lehet tudni, hogy a cég a Gladiátor Alapkezelő Zrt. által képviselt Gladiátor II. Ingatlan Befektetési Alapon keresztül vásárolta meg az Infopark D Irodaházat, és az akvizíció finanszírozására a Gladiátor II. Ingatlan Befektetési Alap 26,6 millió euró keretösszegben kölcsönszerződést írt alá a HypoNoe Bank AG.-val - derül ki a cég június 15-én kiadott rendkívüli tájékoztatójából. 

A WING-nek nem ez volt az első vásárlása a dél-budai alpiacon. 2015-ben a Magyar Telekom és a WING Csoport által aláírt megállapodás szerint a Telekom "forward sales" konstrukcióban adta el a három legjelentősebb értéket képviselő budapesti ingatlanját a cégnek, amelyek az alábbi épületeket jelentették: 

  • Budapest, Krisztina körút 55. szám alatt található székház
  • az Infopark G épülete
  • a Kaposvár u. 5-7. alatti irodaház

2015.05.20. Óriási épületet húznak fel a Fradi-stadion mellé 
Ezen kívül az Infopark épületei melletti új fejlesztésekben is érdekelt a cég. Egyrészt júliustól kezdődik a Siemens csoporthoz tartozó vállalat, az evosoft Hungary Kft. új, több mint 20 ezer négyzetméteres székházának építése, amelynek fejlesztését a WING Zrt. végzi, másrészt a nemrég átadott Ericsson székház fejlesztése is a cég nevéhez köthető.

2018.06.19. Újabb székházat építenek: most a Siemens egyik vállalatának 
2018.05.29. Átadták az Ericsson új budapesti székházát 
A dél-budai alpiac egyébként továbbra is a legtelítettebb, ahol az idei első negyedévben a teljes irodaállomány üresedési rátája elérte a rekordalacsony 2,7 százalékot. 

Forrás: www.portfolio.hu

Vissza