Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Újabb irodaház készült el Pesten

Vissza
Újabb irodaház készült el Pesten

Elkészült a IX. kerület Soroksári úton fekvő Mill Park irodaház második épülete is, a fejlesztést 2016-ban kezdte el a Skanska. Az összesen 36 ezer négyzetméteres irodakomplexum első felének az építése májusban fejeződött be, ahová a T-Systems leányvállalatának a dolgozói már be is költöztek, míg az irodaház másik felét a várható átadási időnek megfelelően most adta át a fejlesztő. 

Ahogy arról már augusztusban beszámoltunk, az Erste Asset Management GmbH egyik leányvállalata, az Erste Alapkezelő Zrt. ingatlanalap vásárolta meg a Skanska két épületből álló Mill Park irodakomplexumát. A vételár mintegy 100 millió euró, vagyis 32,5 milliárd forint volt, így a környék átlagos bérleti díjait tekintve, egy elméleti 14,5 eurós havi díjjal kalkulálva mintegy 6,25%-os hozamszintről lehet szó. A Nordic Light irodaépület 2016-os eladása után ez már a második alkalom, amikor a Skanska az Erste számára értékesített irodaházat. 

Az egész, 36 ezer négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkező irodaprojekt a földszinten kívül hét szintből, egy 538 férőhelyes háromszintes mélygarázsból, valamint egy 5500 négyzetméteres kertből áll. Az épület mintegy 90 százalékát már kiadták, ebből nagy részt képvisel a már átadott első irodarészbe költöző IT Services Hungary (T-Systems csoport egyik tagja). A most elkészült, Soroksári útra néző épületrészbe egyelőre még nem tudni, hogy ki fog beköltözni, de egy nagyobb és több kisebb bérlőről is szó esett az irodaház megnyitóján.

Az irodaházban alkalmazni fogják a Connected by Skanska integrált épületüzemeltetési rendszert, ami segítségével a bérlő munkavállalói egy mobil applikációval informálódhatnak például a gépkocsi megosztásról, vagy ellenőrizhetik rajta a valós idejű tömegközlekedési információkat.

Több százezer négyzetméter új iroda átadása jócskán átalakíthatja a hazai piacot. Az olyan kérdésekre, mint hogy keresleti vagy kínálati lesz a szektor, mit igényel az új generáció a munkahelyén és hogy mit kell nyújtaniuk a legújabb irodaházaknak szolgáltatásban és élményekben, a novemberi Property Investment Forumon fognak beszélgetni a szakértők.

Forrás: www.portfolio.hu

Vissza