Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
Kedvencek
HU EN
Hívjon minket!
Kiadó Eladó
m2

Jönnek a digitális raktárak!

Vissza
Jönnek a digitális raktárak!

A digitalizáció hatása alól a szállítási és raktározási szektor sem tudja kivonni magát. Itt is növekszik az igény a korszerű IT megoldások iránt, hiszen ezek látványosan növelhetik az ágazat versenyképességét.

Nem csak a termelésben vagy a kereskedelemben, de a raktár-megoldások és a logisztika egészének területén van létjogosultsága a „Vállalkozz digitálisan!” tervezetnek. Ennek célja a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások innovatív szemléletének és naprakész üzleti tudásának növelése; valamint a digitális technológiai eszközök és alkalmazások készségszintű, szakszerű használatának, a vállalkozások elektronikus gazdaságba való beilleszkedésének javítása. A program – és a kapcsolódó támogatási lehetőségek – életre hívásának indoka, hogy a digitális átalakulás, az Ipar 4.0 előretörése már gyakorlatilag minden iparágban érzékelhető hatással bír, üzleti modelleket módosít, átalakítja a vállalati folyamatokat.

A témában tartott, március második hetében zajló budapesti fórumot megnyitó Solymár Károly Balázs kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmondta: „Minisztériumi kezdeményezésre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban már két éve elérhetőek a mikro-, kis- és középvállalkozásokat a digitális megoldások bevezetésére és alkalmazására ösztönző pályázatok.
E konstrukciókból mostanáig mintegy 1600 cég igényelt támogatást, amelyet közel felük már meg is kapott 7,6 milliárd forint értékben.” Hozzátette, hogy a kamarai partnerekkel közösen a Modern Vállalkozások Program szolgáltatásainak kiterjesztését tervezik a közép-magyarországi régióra.

Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára kiemelte: a kamara országos hálózatának segítségével mindent megtesz annak érdekében, hogy az összes érintett vállalkozáshoz eljussanak, és a logisztikai szektor cégeit is digitális fejlesztésekre, a pályázatokon való részvételre bátorítsák. A főtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a már eddig is több mint tízezer kis- és középvállalkozást segítő Modern Vállalkozások Programjának szolgáltatásai 2021 májusáig biztosan elérhetőek lesznek a vidéki régiókban.

Forrás: ingatlanhírek.hu

Vissza