Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Bejutottunk az ultramodern budapesti raktárba (képek)

Vissza
Bejutottunk az ultramodern budapesti raktárba (képek)

Elkészült az ország legnagyobb és legmodernebb speciális raktára, a beruházás 20 milliárd forintba került. Ha restaurátor és ráér, 37 ezer polcfolyómétert nézhet át benne. Most megmutatunk egy kis részletet belőle. 

A Liget Budapest Projekt keretében elkészült az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épülete a Városliget melletti Szabolcs utcában, az egykori kórház területén. A 37 ezer négyzetméteres épületegyüttesben világszínvonalú restaurátor-műhelyek, raktárak, kutatószobák és irodák mellett itt működik majd a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és helyet kapott egy látogatóközpont is. 

A korszerű raktártechnológia 37.000 polcfolyóméternyi (azaz 37 kilométernyi) rakodófelületet és 25.000 m2 képrács-felületet biztosít az ide költöző műtárgyak számára. Az európai viszonylatban is egyedülálló intézménykomplexum köré egy, a nyitvatartási időben bárki által szabadon használható 13.000 négyzetméteres parkot is kialakítottak. 

A földmunkák során 108 ezer köbméternyi talajt mozgattak meg, 4800 tonna betonacélt és mintegy 500 kilométernyi kábelt használtak fel. 

160 talajszondás és egy levegős hőszivattyú segítségével az épületek teljes hűtési és fűtési energiáját biztosítják, ami elegendő 200 háztartás energia ellátásával. 

A tetőkön elhelyezett napelemek pedig a villamosenergia felhasználás egy jelentős részét is fedezik.

A 10 ezer m2-en elterülő műtárgyraktár biztonságáról nitrogéngázzal működő rendszer gondoskodik, ami egy esetleges tűzeset kialakulásakor az oxigén kiszorításával megakadályozza, a műtárgyak károsodását. 

Forrás: www.portfolio.hu

 
Vissza