Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

A járvány átírta a garázsárakat

Vissza
A járvány átírta a garázsárakat

A járvány hatása nagyon gyorsan megjelent a budapesti és nagyvárosi eladó és kiadó garázsok piacán - írja friss felmérésben az ingatlan.com.

Az eladó garázsok és parkolóhelyek átlagára Budapesten 4,5 millió forint volt májusban, ez 6 százalékos csökkenést jelent a járvány előtti, februári szinthez képest. A legolcsóbb garázsokért 2,5-3 milliót, a legdrágábbakért 6-8 milliót kérnek.

Budapesten belül a legolcsóbb garázsokat és kocsibeállókat a XVII., a XIX. és XXI. kerületben kínálják a tulajdonosok, ezekért átlagosan 2,5-3 millió forintot kell fizetni. A legdrágább kerületek közé tartozik a VI., a VII., a VIII., XI. és a XII. kerület, ahol 6-8 millió forintot is elkérhetnek értük.

A fővárosi kiadó parkolókért is kevesebbet kell fizetni 5 százalékkal, 23 ezer forint alá csökkent a havi bérleti díj. Éves összevetésben viszont 9 százalékos a drágulás látható.

A külső kerületekben, például Csepelen, a XVII. és a XVIII. kerületben 3-15 ezer forintért lehet autóbeállót bérelni, ugyanakkor a XIII. kerületben 20 ezer forint a havi díj, de a budai kerületek közül a XI. és a XII. kerületben már 25, illetve 30 ezer forintért adják ki a garázsokat a tulajdonosok.

A nagyobb városokban 2-3 ezer forinttal csökkent a parkolók havi bérleti díja.

Forrás: https://www.napi.hu/ingatlan/koronavirus-ingatlan-garazs.706998.html
Fotó: Pixabay

Vissza