Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Új és zöld ház épül Angyalföldön

Vissza
Új és zöld ház épül Angyalföldön

Green Court Office: BREEAM Excellent előminősítéssel elismert új irodaház épül a fővárosban – Angyalföldön – a Váci úti folyosóhoz nagyon közel. Az épület szerkezetkész állapotának elérését a szeptember végén tartott bokrétaünnepségen köszöntötték. Legmodernebb építészeti és műszaki megoldásaival és nagy közösségi zöldterületeivel az egyik legvonzóbb új irodapiaci szereplő. A BREEAM Excellent előminősítés az irodaház környezettudatos megoldásait díjazza.

Elérte szerkezetkész állapotát a Green Court Office, a 13. kerületben épülő 20 ezer négyzetméteres irodaház, amit a múlt héten bokrétaünnepség keretében köszöntöttek. Környezettudatos és energiahatékony egyedi műszaki megoldásainak köszönhetően a Green Court Office a napokban nyerte el a világ egyik legnívósabb, a fenntarthatóságot díjazó független szakmai épületminősítési rendszerében a BREEAM Excellent előminősítést. A Green Court Office nem csupán nevében zöld: környezettudatos tervezésével és a 3300 négyzetméteres belső park köré szervezett épületeivel a Green Court Office a budapesti irodapiac egyik legvonzóbb új szereplője.

Elérte a legmagasabb pontját a Green Court Office épülete, melyet a fejlesztő, a Codic Hungary, a Codic International tagvállalata és a kivitelező a KÉSZ Csoporthoz tartozó KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. bokrétaünnepség keretében köszöntött. Az elmúlt hónapokban a járványhelyzet ellenére is gőzerővel haladtak a munkálatok. Ennek és az átlagosan napi 100 ember kitartó munkájának köszönhetően a Green Court Office kivitelezése a tervek szerinti ütemben valósul meg.

A Green Court projekt a Dózsa György úti új fejlesztések úttörőjeként meghatározó szerephez jut a Váci úti irodafolyosóhoz kapcsolódó új irodai alpiac kialakításában. A vegyes funkciós fejlesztés kiemelt figyelmet fordít a városi ökológiai értékek megteremtésére és a környezettudatos megoldások alkalmazására. A Kassák Park mellett épülő Green Court Office irodaterületeinek a 65 százaléka már bérbeadásra került, mutatva a töretlen bérlői keresletet a prémium épületek iránt.

„A Green Court az új generációs fejlesztések kiemelkedő példája: 4 épület innovatív koncepciója, amely egy nagy zöld, belső udvar körül összpontosul és mind a négy oldalról elérhető: ez az elrendezés szinte vonzza az embereket a projekt középpontjához.” – mondta Christophe Boving, a Codic Hungary ügyvezető igazgatója. „A Codic hitvallása az, hogy >A jövő építése művészet>. A művészet számunkra a tökéletességre és a kiemelkedően magas minőségre való törekvést jelenti. Büszkék vagyunk arra, hogy a partnereinkkel való sikeres együttműködés eredményeként az irodaház szerkezete elérte a legmagasabb pontját. Arra törekszünk, hogy a Green Court Office az előminősítés után a befejezett épületre vonatkozó BREEAM Excellent minősítést is megszerezze.”

A KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója, Sáray Zoltán elmondta: „Irodaházat, különösen ennyire környezettudatos zöld irodaházat építeni mindig nagy kihívás. A mi feladatunk, hogy a kivitelezés első pillanatától kezdve szem előtt tartsuk a beruházó és a későbbi felhasználók valószínűsíthető igényeit, és megpróbáljuk a lehető legmodernebb és legkomfortosabb épületet megvalósítani. Bár még nincs kész az épület, de a csapat kiváló munkát végzett, amihez nagyban hozzájárul a Codic Hungary-vel való példaértékű együttműködésünk is. Ezúton is köszönöm nekik az eddigi professzionális és gördülékeny közös munkát.”

A Codic Hungary a 13. kerülettel kötött szerződésben azt is vállalta, hogy rendezi és fejleszti az irodaház környezetét is: igényes térkőburkolattal, új gyalogátkelőhely építésével a Kassák és a Taksony utca kereszteződésénél, valamint a hiányzó fák pótlásával a szomszédos közterületeken.

A Green Court Office műszaki megoldásai

Az épület egyedi építészeti motívuma a kéthéjú átszellőztetett üveghomlokzat, mely megnövelt hőtechnikai és akusztikai védelmet biztosít az utcai homlokzatokon. A homlokzaton végigfutó párkány a 90 cm-es kiugrásának köszönhetően árnyékolóként is funkcionál.

6800 négyzetmétert meghaladó, a homlokzat teljes magasságában kialakított üvegfelület biztosítja, hogy az irodaterekbe a lehető legtöbb természetes fény jusson. A Codic ehhez olyan speciális, szuper-szelektív hőszigetelt üvegezést alkalmaz, mely a természetes nappali fényt beengedi, ugyanakkor megszűri a bejutó napsugárzást, mérsékelve ezzel az irodaterek felmelegedését.

A Green Court Office irodaház megfelel a közel nulla energiaigényű épületekkel szemben támasztott követelményeknek és megvalósításánál a környezettudatos megoldások kerültek előtérbe.

„Az energiahatékony megoldások közül érdemes kiemelni az alacsony energiafogyasztású indukciós elven működő hűtőgerendát, a hőszivattyút és az esővíz újrahasznosítását.” – említett példákat a zöld irodaház jellemzőire Szilvási Pál, a Codic Hungary projekt managere.

„Az épületet azonban az teszi igazán egyedi szereplővé az irodapiacon, hogy a dupla héjú átszellőztetett üveghomlokzat prémium minőségű anyagok felhasználásával biztosítja a kiemelkedő energiahatékonyságot, hőtechnikai és akusztikai védelmet. Az irodákba optimális mennyiségű természetes fény jut be, köszönhetően annak, hogy a homlokzat teljes magasságban üvegezett. A friss levegő beáramlása is biztosított, hiszen 2,7 méterenként nyitható ablakokat helyeztünk el.”

A Codic nem engedett a minőségből, vállalva azt is, hogy a prémium technikai megoldások alkalmazása 20 százalékos költségnövekedést jelentett. Ezek a hozzáadott értékek különböztetik meg ugyanis a Green Court Office-t a közelmúltban megvalósult irodafejlesztésektől, és biztosítanak kellemesebb munkakörnyezetet a bérlőknek.

Az irodaház kialakításánál nem csupán az energiatakarékos, környezettudatos megoldásokra koncentráltak, fokozott figyelmet fordítottak az egészséges munkakörnyezet megteremtésére is. A Codic vizsgálja az olyan egyedi műszaki megoldások bevezetését, mint például a gépészeti rendszerben elhelyezett csírátlanító szűrő, valamint a főbejárattól egészen a dolgozóasztalig biztosított érintés nélküli bejutás.

A Green Court tervezői Dombi Miklós és Pintér Tamás, a DPi design Kft. munkatársai.

„A tervezés folyamata a közös alkotásról szól. Az előkészítés és a tervezés során a tucatnyi mérnök, az építész, az ingatlanfejlesztő, a főépítész és a tervtanács tagjai egy közös célért dolgoztak: pozitív, egészséges és emberséges környezetet teremteni a leendő munkavállalóknak, hogy reggelente örömmel induljanak el ide, a munka végén pedig akár szívesen maradjanak tovább egy kávéra a parkban.” – fogalmazott Pintér Tamás tervező, DPi design Kft. „Hiszem, hogy mind a környező városrész, mind a majdani használók számára értékes épületet és élhető városi tereket teremtünk.”

A Green Court Office lakóövezetek szomszédságában található, ezért rendkívül gazdag a környéken elérhető szolgáltatások köre, számtalan kereskedelmi egység, egészségügyi intézmény és a kiváló közösségi közlekedési hálózat teszi vonzó munkahellyé a tervek szerint 2021 év végén átadásra kerülő zöld irodaházat.

A kiváló elhelyezkedés és jó tömegközlekedési kapcsolatok mellett a Codic Hungary fontosnak tartotta, hogy az irodaház alternatív közlekedési eszközökkel is elérhető legyen: a mélygarázsban és a földszinten elektromos autótöltő állomásokat, valamint több mint 100 kerékpártárolót alakítottak ki öltözővel és tusolási lehetőséggel.

A Green Court Office irodaház a Codic Hungary fejlesztése, partnerségben a Pesti Házak Zrt.-vel és a Picton Group AG-vel.

Forrás: https://ingatlanhirek.hu/iroda/uj-es-zold-haz-epul-angyalfoldon/

Vissza