Ingatlanok
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
vagy
Használja paraméterezhető keresőnket
Kiadó Eladó
m2

Segíthet az automatizálás az ellátási láncokkal kapcsolatos kihívásokban?

Vissza
Segíthet az automatizálás az ellátási láncokkal kapcsolatos kihívásokban?

A Prologis Research közzétette az ellátási láncok automatizálási helyzetét elemző tanulmányának második részét, amelynek címe: Az automatizálás és a logisztikai ingatlanpiac 2. rész: Hogyan segíthet az automatizálás az ellátási láncokkal kapcsolatos kihívások megoldásában?

A tanulmányból megtudhatjuk, hogy az e-kereskedelem elmúlt évtizedben lezajlott térnyerése megmutatta, milyen fontos szerepet játszanak a logisztikai ingatlanok az ellátási láncokban. Kiderül belőle, hogy egyrészt a logisztikai iparág szereplőinek egyre nagyobb az igénye a megfelelő helyszínen lévő és a megfelelő funkciókkal ellátott, megfelelő épületekre ahhoz, hogy optimálisan ki tudják használni az ellátási láncokban rejlő lehetőségeket, másrészt ami még fontosabb, a végfelhasználóknak is, akik egyre magasabb színvonalú szolgáltatásokat várnak el.

“A logisztikai ingatlanok iránt megnövekedett kereslet kihívást jelenthet azoknak az ügyfeleknek, akik az elkövetkező években bővíteni kívánják a kapacitásaikat, különösen a végfelhasználók közelében lévő helyeken” – mutatott rá Eva van der Plumijm-Kok, a Prologis európai kutatási és stratégiai igazgatója. „Bár a világjárvány felgyorsította a strukturális trendeket, az új kínálat csökkent, ami növeli a helyhiány valószínűségét. Az automatizálás áthidalhatja ezt a szakadékot a termelékenység javításával, a kapacitások bővítésével és új helyek elérhetővé tételével a logisztikai ügyfelek számára.”

A tanulmány főbb megállapításai

A logisztikai ingatlanok és az automatizálási folyamatok között ügyfeleink tevékenységével összefüggésben négy alapvető tanulságot szűrtünk le:

— A strukturális ellátási lánccal kapcsolatos trendek, mint például az e-kereskedelem drasztikus növekedése kritikus hiányt idézhet elő a logisztikai ingatlanok piacán.
— Az automatizálás hozzájárulhat az egységnyi logisztikai alapterületre jutó jövedelem növekedéséhez.
— Az elkövetkező öt évben várhatóan megduplázódik az e-kereskedelemhez kötődő logisztikai alapterület nagysága.
— Az automatizálás a logisztikai ingatlanok esetében gazdasági előnyökkel jár.

A Prologis Research öt olyan tényezőt azonosított, amelyek rövid- és középtávon is növelik a logisztikai ingatlanok iránti keresletet

e-kereskedelem;
készletezés;
gazdasági növekedés;
az ellátási lánc korszerűsítése;
a koronavírus járvánnyal összefüggő kereslet.

A Prologis Research az automatizálás keresletre gyakorolt hatásának mérésére érzékenységi modellt dolgozott ki, kétféle lehetséges forgatókönyvet modellezve: egy alapesetet, amely az automatizálási trendek kisebb mértékű gyorsulásával számol, illetve az automatizálás gyorsított ütemű térnyerését, amelyben kétszer gyorsabban terjed ez a folyamat s az ügyfelek körében.

Az automatizálás növeli a logisztikai ingatlanok beruházási teljesítményét

Az automatizálás növeli az épületeken belüli beruházások értékét, ami miatt az ügyfelek hajlandóak akár hosszabb időre szóló bérleti szerződéseket kötni. A legnagyobb energiafelhasználók – amelyek többnyire élen járnak az automatizálás terén is – az átlagos logisztikai ügyfélénél kb. 50 százalékkal hosszabb idejű bérleti szerződéseket kötnek.

A teljes riport megtekintéséhez kattintson ide: https://www.prologisce.eu/hu/logistics-industry-research/az-automatizalas-es-logisztikai-ingatlanpiac-2-resz-hogyan-segithet-az

Forráshttps://ingatlanhirek.hu/raktar/segithet-az-automatizalas-az-ellatasi-lancokkal-kapcsolatos-kihivasokban/

Vissza